Astfel, potrivit sursei citate, pe rolul Tribunalului Vâlcea – Secţia a II a Civilă, la data de 25 ianuarie 2013 s-a înregistrat cererea formulată de SC OLTCHIM SA, având ca obiect ‘Faliment’- art. 27, alin.5, din Legea 85/2006, cu prim termen de judecată la data de 30 ianuarie 2013, cauza fiind înregistrată sub nr. dosar 887/90/2013′.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că Guvernul şi Ministerul Economiei iau în calcul o restructurare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea după modelul companiei Hidroelectrica. El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că modelul Hidroelectrica este unul ”de succes”, în condiţiile în care compania, care risca să ajungă în faliment, va încheia anul 2013 pe profit, potrivit Agerpres.

Ponta susţine că, în urma restructurării, Guvernul are în vedere o privatizare ”serioasă”, care să asigure locurile de muncă ale angajaţilor combinatului.

”Pe acest tip de model vrem o restructurare prin care să rămână toate părţile viabile din Oltchim, cu un număr cât mai mare dintre cei care lucrează şi să avem acel investitor serios de data asta, care să poată să preia de la stat Oltchimul, asigurând funcţionarea pe termen lung şi implicit locurile de muncă”, a precizat primul ministru.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat miercuri în şedinţa de Guvern un memorandum privind situaţia Combinatului Oltchim, una dintre măsurile propuse în document fiind intrarea în insolvenţă.