”Reţeaua spitalelor CFR a apărut încă din secolul al XIX-lea, dintr-o nevoie organică a domeniului de referinţă, aşa cum e cazul spitalelor militare, sau a celor din Ministerul de Interne. Dată fiind importanţa lor, nu suntem de acord cu transferarea acestor unităţi medicale din subordinea Ministerului Transporturilor în administrarea Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Denisa Popovici.

Aceasta a precizat că va aştepta până luni, 14 ianuarie, o reacţie din partea ministrului Relu Fenechiu, iar în cazul în care se va continua cu procedura de transferare a spitalelor, se poate ajunge şi la organizarea de acţiuni de protest stradale.

Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi transferată la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a anunţat la sfârşitul anului trecut, în cadrul unei conferinţe de presă, noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Liberalul a afirmat că a găsit în subordinea Ministerului Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Potrivit acestuia, spitalele CFR din ţară vor fi trecute în subordinea CNAS sau, după caz, a administraţiilor locale. Singurele excepţii vor fi spitalele CFR din Bucureşti. Acestea vor rămâne în subordinea Ministerului Transporturilor pentru ca desfiinţarea lor să nu pună în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.

”Nu a putut nimeni să-mi explice de ce Ministerul are nevoie de o Casă de Sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să o transferăm la Casa Naţională de Sănătate, iar toate spitalele CFR să le transferăm către consiliile judeţene, primării sau către Ministerul Sănătăţii. S-ar putea să fie două excepţii pentru spitalele din Bucureşti. La cele două spitale există nişte finanţări europene şi nu sunt convins că voi găsi modalitatea de a le transfera cu tot cu aceste proiecte. Dacă vom fi puşi în situaţia de a risca pierderea proiectelor, evident că le vom păstra la minister până când se finalizează proiectele. Voi discuta şi cu oficialii europeni pentru a le transfera cu totul, pentru că aşa mi se pare corect”, a spus ministrul Transporturilor Relu Fenechiu. (Sursa: Agerpres)