La nivelul întregii țări, în acest interval au fost finalizate 971 de proiecte, pentru care au fost alocate fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în valoare de aproximativ 460 milioane de euro. Comparativ cu aceste date, conform Raportului Anual de Implementare POR, la 31 decembrie 2011 se înregistrau 2.520 contracte de finanțare semnate, în valoare totală de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

Dintre acestea, erau finalizate 477 de proiecte pentru care au fost alocate din FEDR 158,36 milioane de euro plătite către beneficiari. Totodată, gradul de absorbţie, la 31 decembrie 2011, era de aproximativ 11,7%. Marcel Boloş, secretar de stat în cadrul MDRT, a prezentat și cifrele actualizate la data de 5 noiembrie, din care reiese evoluția programului în ultimul an. Programul Operaţional Regional are cel mai mare grad de absorbţie, 21,1%, față de 9,07%, cât are România la această oră pe toate programele cu finanţare europeană nerambursabilă. Numărul contractelor semnate până în prezent este de 3.290, cu 98% grad de contractare şi o valoare de 3,6 miliarde de euro alocate din FEDR”, a spus el.

Cele trei seturi de date au fost publicate la evenimentul de prezentare a Raportului Anual de Implementare pentru anul 2011 a Programului Operaţional Regional, organizat de Autoritatea de Management pentru POR. “Rezultatele proiectelor sunt cele mai importante: locurile de muncă nou create, infrastructura generală și de afaceri, care vor atrage investiţii suplimentare în economie, clădirile publice modernizate și dotate sunt câteva dintre ele”, a mai spus Marcel Boloş.