Filmul este despre operaţiunea de comando în care a fost ucis liderul terorist Osama ben Laden și ”nu a fost scris sau turnat niciodată cu această intenţie", subliniază Stockwell, citat de AFP.

"Credeţi că sunt oameni care nu ştiu că Osama ben Laden a fost ucis în timpul preşedinţiei lui Obama şi că filmul îi va învăţa acest lucru?", a întrebat retoric Stockwell.

Filmul, difuzat pentru prima dată de postul de televiziune National Geographic, cu puțin înaintea scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, a ridicat mai multe semne de întrebare, conform aceleiași surse.

Publicitatea făcută în jurul filmului a fost alimentată de faptul că Harvey Weinstein, un cunoscut producător de la Hollywood şi unul dintre cei care strâng fonduri pentru campania lui Obama, este distribuitorul şi unul dintre directorii de producţie ai acestui thriller de 90 de minute.

Însuși preşedintele apare în acest film, în imagini de arhivă, preluate, majoritatea, de pe site-ul Casei Albe. În rolul lui ben Laden apare Yon Kempton, care nu spune niciun cuvânt înainte de a fi doborât într-o cameră întunecată.