‘Faptul că în intervalul mai-septembrie au fost încheiate 110.000 de noi contracte de muncă individuale ne demonstrează clar că mediul privat are potenţial în ceea ce priveşte procesul de angajare. În ceea ce priveşte legislaţia muncii, istoricul ultimelor şase luni ne demonstrează că este greu să se producă schimbări în această zonă, deoarece pentru orice fel de modificare avem nevoie de acordul Băncii Mondiale şi al Fondului Monetar Internaţional. Cu toate acestea, sperăm ca până pe data de 9 decembrie 2012 Consiliul Economic şi Social (CES) să devină funcţional, până în acest moment având deja propuneri de nominalizări pentru zece reprezentanţi ai societăţii civile’, a afirmat Liviu Pop.

Acesta a precizat, totodată, că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine, la ora actuală, bunuri care vor ajunge în final la patronate, iar de aceea sindicatele şi organizaţiile patronale trebuie să cunoască foarte bine legislaţia românească şi europeană din domeniul dialogului social.

‘Sper că această conferinţă se va desfăşura pe viitor din şase în şase luni, pentru a putea cuantifica progresele înregistrate în sfera dialogului social’, a mai spus Liviu Pop.
Sursa: Agerpres