Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna iunie, din suma totală de 152.153 lei cât a fost totalul deplasărilor externe, cei mai mulţi bani s-au folosit pentru acţiuni parlamentare bilaterale internaţionale, adică în total 62.619 lei, în cadrul cărora se numără vizite în Norvegia, Italia, SUA, Republica Moldova, şi Spania.

Cea mai costisitoare, 28.360 de lei, a fost vizita unei delegaţii de trei parlamentari români, condusă de preşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei, Adrian Rădulescu, la Oslo, în Norvegia. Deputaţii, care au stat în deplasare trei zile şi jumătate, au discutat „subiecte de interes comun din domeniul agriculturii” şi despre „colaborarea româno-norvegiană” şi „activitatea din domeniul acvaculturii în Norvegia”.

Deputaţii români au avut o discuţie cu autorităţile norvegiene de la Ministerul pescuitului şi afacerilor costale, de unde au luat informaţii cu privire la somon şi au vizitat o fermă care are ca obiect activitatea de ”roducere de nutriţie pentru somonul şi păstrăvul de apă sărată”.

Următoarea deplasare în topul cheltuielilor a fost aceea a doi deputaţi, timp de cinci zile şi jumătate, la Paris. A costat bugetul Camerei 16.712 lei, iar cei doi aleşi au participat la Congresul Mondial UNESCO Privind resursele Educaţionale Deschise.

Pe locul trei se află o vizită a trei deputaţi, timp de două zile şi jumătate, la Vilnius, Lituania, care a costat 11.145 lei, şi care se înscrie „pe linia dialogului dintre cele două grupuri parlamentare de prietenie” din cele două ţări.

Deputaţii s-au mai deplasat în iunie, printre altele, la Paris, pentru a participa la Adunarea parlamentară a francofoniei privind promovarea limbii franceze şi la Ierusalim, pentru a participa la conferinţa prezidenţială israeliană.

Sursa: Agerpres