Produsul va fi lansat de compania Arteus Capital Holding, cu sediul la Viena, specializată în managementul profesional al metalelor preţioase.
Asrfel, cei care deţin aur şi îl depozitează la Arteus pot accesa un credit de 65%-75% din valoarea aurului, a declarat azi Kubanda Levente, managerul biroului regional Arteus din Braşov, transmite Agerpres.
Împrumuturile pot fi accesate pe termen scurt, de 3, 6, 9 sau 12 luni şi reprezentanţii Arteus estimează că peste jumătate din clienţii companiei vor accesa această facilitate. Un astfel de produs a fost deja lansat în Ungaria, la o dobândă de 6,5%, şi se bucură de succes.
Practic, Arteus se bazează în mod special pe clienţii cărora le-a vândut deja aur în România, peste 500 de persoane, care deţin 150 kg de aur, în valoare de peste 6 milioane euro, a precizat directorul general al filialei din România a Arteus, Sebok Istvan.
Vânzarea de aur – afacerea de bază
Până la finalul anului compania estimează afaceri de 12 milioane euro în România.

Compania are birouri în Bucureşti şi Braşov şi a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro. România este a doua piaţă din regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru Arteus, cu o pondere în vânzările totale de 15-17%, pe primul loc situându-se Ungaria.

În 2011, compania a înregistrat la nivel internaţional o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la un portofoliu de 5.000 de clienţi, iar în 2012 estimează o creştere a rulajului de 50%. Anul trecut, profitul companiei s-a majorat de 3,5 ori faţă de 2010.

Reprezentanţa din Capitală, la fel ca şi biroul regional din Braşov, asigură în primul rând servicii profesionale clienţilor care doresc să investească în aur şi metale preţioase sau în produse de economisire bazate pe metalele preţioase, dar şi administrarea activităţii colaboratorilor şi trainingul acestora.
Suma minimă pentru investiţii în aur prin Arteus este de 1.000 de euro, iar la produsele de economisire de 50 de euro/lună.
Printre serviciile oferite de Artaeus figurează transportul în maximă siguranţă, depozitarea, asigurarea şi gestionarea. Elementul comun între pachetele de servicii centrate pe client este faptul că Arteus Capital asigură – prin contract semnat – garanţia constantă de a răscumpăra aurul achiziţionat de la companie la un preţ peste cel mediu al pieţei.