“Foarte curând, imensa majoritate a poporului grec va reacţiona”, a spus, în timpul manifestaţiei, liderul partidului de opoziţie Syriza, bine plasat în sondaje în faţa guvernului de coaliţie din care fac parte dreapta, socialiştii şi stânga moderată.

Sindicatele speră ca prin acţiunile de protest să slăbească presiunile troicii (formată din creditorii internaţionali – Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) în direcţia sporirii dereglementării pe piaţa muncii, în timp ce sindicatul ADEDY, ce reprezintă funcţionarii publici, condamnă noile tăieri ‘barbare’ ale salariilor şi reducerea numărului de angajaţi din sectorul public.

Aceste manifestaţii au loc cu o zi înaintea unei întâlniri a troicii cu ministrul grec de finanţe, Yannis Stournaras, şi a reuniunii coaliţiei guvernamentale de la Atena, care urmează să decidă ce măsuri trebuie luate pentru a realiza economii de 11,5 miliarde de euro în anii 2013 şi 2014. De aceste măsuri depinde continuarea sprijinului financiar oferit de creditorii internaţionali.

Sursa: Agerpres