"Doar aproximativ 50% dintre cele peste 400 de spitale din România au o soluţie informatică, mai mult sau mai puţin complexă. În plus, contextul legislativ este unul favorabil. Prin implementarea noii legi a sănătăţii, va fi nevoie de o evidenţă mult mai clară şi corectă a costurilor pentru fiecare intervenţie medicală", a declarat Filippo Di Marco, International Manager Dedalus SpA.
Conform oficialilor companiei, primul sistem care urmează să fie implementatîn Romania este HIS (Hospital Information System), care acoperă toate punctele strategice dintr-un spital, inclusiv raportări DRG, SIUI si alte raportari pentru CNAS, CASJ, DSP, Ministerul Sanatatii.
"Ne propunem ca în următorii trei ani, să devenim lider de piaţă pe acest segment şi luăm în calcul o strategie de achziţii", a declarat Emilian Costas, General Manager Dedalus TeamNet.

Dedalus Teamnet este o companie nouă pe piaţa românească de sisteme informatice pentru sectorul medical public şi privat, rezultată dintr-un parteneriat strategic între: Dedalus SPA, furnizor de soluţii software pentru sistemul de sănătate public şi privat din Italia, şi TeamNet, unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme informatice din România.