Creditul poate fi folosit pentru plata taxelor de studii precum şi a cheltuielilor de cazare şi masă pe perioada studiilor, putând a acoperi până la 100% din valoarea acestora. Suma finanţată ajunge până la 40.000 de euro sau echivalentul în lei, în timp ce durata creditului este de maximum 7 ani, existând posibilitatea acordării unei perioade de graţie de cel mult 2 ani pentru rambursarea capitalului.
Potrivit lui Roberto Broggini, directorul comercial al Băncii Italo Romena, printre beneficiile acestui produs se regăsesc posibilitatea acordării finanţării integral sau în tranşe, în funcţie de nevoile clientului, dar şi a unei perioade de graţie de până la 2 ani pentru rambursarea capitalului. În acest interval de timp, clientul va plăti doar dobânda pentru suma utilizată din credit.

Rata de dobândă a ‘Creditului pentru carieră’ este variabilă şi anume Euribor la 3 luni + 9,50% p.a. pentru finanţările acordate în euro, respectiv Robor la 3 luni + 8,50% p.a. pentru finanţările acordate în lei.

Banca Italo Romena operează o reţea de 22 de agenţii, dintre care 5 se află în Bucureşti, iar restul în cele mai importante oraşe din ţară.