Programul de economisire automată de la OTP Bank este un serviciu flexibil şi confortabil, disponibil pentru conturile deschise în lei şi în euro. Acesta le permite clienţilor persoane fizice să seteze transferuri periodice automate a unor sume de bani, într-o multitudine de produse de economisire şi investire:

Contul Junior (plan de economii pentru educaţia copiilor);
Contul de economii (bonificat cu dobânzi atractive, de 5% pe an la lei şi de 2,5% la euro);
Depozite la termen cu maturităţi între 1 şi 4 luni (pentru scadenţa de 4 luni, dobânzile sunt de 5,85% peste 12.000 lei şi de 4,25% sub, respectiv de 3,5% peste 5.000 euro şi de 2,5% sub această sumă);
Fonduri deschise de investiţii, administrate de OTP Asset Management România (care au avut randamente anualizate de peste 6,3% la lei şi de peste 4,4% la euro).

Accesarea serviciul este foarte simplă. Clienţii trebuie să semneze un singur act adiţional, în unitatea teritorială în care au deschis contul curent. Astfel, aceştia nu mai trebuie să se deplaseze la bancă de fiecare dată şi beneficiază de avantaje multiple, precum:
•    Construirea unui portofoliu de economisire şi/sau fonduri de investiţii, pe termen mediu şi lung, cu un efort minim;
•    Economie de timp;
•    Cost lunar de numai 2 RON sau echivalent în valută;
•    Libertate în alegerea numărului de produse activate;
•    Flexibilitate în stabilirea datei de activare, a sumei şi a frecvenţei transferurilor (zile sau luni), pentru fiecare produs selectat;
•    Sumă minimă iniţială conformă cu produsul ales: 100 RON/EUR la depozite şi 50 RON/EUR la fondurile deschise de investiţii;
•    Sumă destinată fiecărui ordin sau transfer de minim 50 RON/EUR.

La data debitării contului curent, transferul va fi efectuat doar dacă suma necesară este integral disponibilă în contul curent. Pentru debitarea sumelor necesare, nu vor fi efectuate schimburi valutare automate.

Clienţii care contractează acest serviciu pȃnă la data de 28 septembrie 2012, beneficiază de o reducere de 100% la plata costului lunar, pe o perioadă de 3 luni de la data semnării actului adițional.

Disponibil prin intermediul programului OTP Mentor, noul serviciu a fost dezvoltat pentru a încuraja şi a facilita economisirea şi investiţiile sistematice.

OTP Mentor este un program de consiliere financiară, ce include două componente: platforma online de consiliere, www.dresoruldelei.ro şi servicii de consiliere personală în toate unităţile OTP Bank din ţară. Programul vine în întȃmpinarea tuturor tipologiilor de clienţi, de la cei mai ocupaţi, care preferă să îşi administreze bugetele personale online şi pȃnă la cei care aleg să solicite suportul consilierilor specializaţi din unităţile băncii.