“Datorită aspectului deosebit pe care îl au, plantele exotice sunt tot mai des achiziţionate, reprezentând 45% din vânzările totale de plante ale Hornbach. Astfel, în acest moment, aproximativ 40% dintre clienţii de plante tropicale au ales cactuşii şi palmierii”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach.

Reprezentantul Hornbach a mai adăugat că, în ultimii 3 ani, s-a putut observa o creştere cu circa 15% a vânzărilor de plante exotice şi, în special, a celor de cactuşi şi palmieri.
Referitor la clienţii care cumpără cu precădere astfel de plante, Directorul General al Hornbach a precizat că acestea au vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani şi sunt femei. “Din dorinţa de a crea o atmosferă cât mai plăcută în locuinţă şi în grădină, românii achiziţionează, în afară de aceste specii de plante, şi diferiţi hibrizi de orhidee şi bromelii. Speciile inedite, cum sunt Euphorbia Tirucalli, un arbust care creşte în zonele tropicale semi-aride, sau Adenium, plantă originară din Africa de Est şi cunoscută şi sub numele de trandafirul deşertului, sunt, de asemenea, căutate de clienţii noştri”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.
Acesta a menţionat că plantele tropicale care se regăsesc pe rafturile magazinelor Hornbach sunt importate îndeosebi din ţările cu un climat cald. Comparativ, majoritatea plantelor clasice comercializate sunt aduse din ţări din apropierea României.
Pentru a veni în sprijinul românilor care au în plan să îşi amenajeze grădinile, în magazinele Hornbach au fost amenajate pe parcursul lunii iulie zone speciale unde clienţii pot găsi informaţii utile despre cactuşi şi palmieri, dar şi despre alte specii de plante.