Astfel, toate persoanele care plătesc cu cardul Visa la comercianţii înscrişi în program vor beneficia de oferte şi discount-uri exclusive de până la 20% la hoteluri, restaurante, magazine, vacanţe de tip city break, bilete de avion sau la închirierea unei maşini în unele dintre cele mai vizitate capitale ale Europei, precum Londra sau Viena.  “Am selectat cele mai populare destinaţii turistice din Europa de Vest în funcţie de preferinţele de vacanţă ale românilor şi ţinând cont că aproape un sfert din totalul cheltuielilor efectuate cu cardurile Visa la comercianţi în 2011 au fost în afara ţării, majoritatea în Europa  În continuare, ne propunem să încheiem cât mai multe parteneriate cu comercianţi din afara ţării pentru a oferi românilor oferte cât mai diversificate şi reduceri pe tot parcursul anului la plata cu cardul”, a declarat Cătălin Creţu, General Manager Romania, Visa Europe.

Principalele destinaţii turistice incluse în program sunt Marea Britanie, Austria, Spania şi Germania. Iniţial, programul este lansat în fază pilot şi va fi actualizat în funcţie de interesul manifestat de consumatori de două ori pe an cu oferte destinate perioadelor de vară şi de iarnă.

Valoarea medie a unei tranzacţii efectuate în străinătate cu un card emis în România este semnificativ mai mare decât cea a unei tranzacţii în ţară, datorită sumelor mai mari cheltuite pe durata vacanţelor şi a călătoriilor de afaceri. Astfel, dacă românii cheltuiesc în medie 38,1 € per tranzacţie pe un card Visa, la comercianţii din străinătate această sumă se ridică la aproximativ 66  €.