“Prin această fabrică,  avem o premieră în România în ceea ce privește producția de materiale de construcții. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezintă viitorul în materie de termoizolații, având în vedere că are un randament cu 20 de procente mai mare decât a polisternului expandat clasic, la aceeași grosime a plăcii”, precizează Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.
Noua facilitate de producție se va construi în același timp cu o nouă hală de depozitare a polistirenului de fațadă standard, pe o suprafață de 4000 mp, necesară fabricii deja existente. Hala se va finaliza până la sfârșitul lunii august, iar până la finalul anului vor fi puse pe poziții și utilajele pentru producerea polistiernului grafitat. Investiția totală în extinderea platformei industriale de la Ploiești este 2.800.000 euro (halele de depozitare plus utilajele).
“În paralel cu această investiție continuăm proiectul început în Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este în plan să se finalizeze până la sfârșitului anului, unitatea având o capacitate de 250.000 de tone anual. În spațiul construit va activa și un centru logistic pentru marfa AdePlast care va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export în Basarabia și Ucraina”, declară Marcel Bărbuț.
În primele 5 luni ale anului, AdePlast a înregistrat o creștere de aproximativ 31%, față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând la 31 mai  o valoare de 58.000.000 lei.