”Nu există concluzii la acest Consiliu, a fost doar o discuţie premergătoare Consiliului din iunie, când CE trebuie să prezinte soluţiile de creştere economică. De aceea, nu mă voi referi la opiniile generale, ci doar la punctul de vedere exprimat de mine în acest Consiliu şi care, de bună seamă, a vizat interesele României şi să vedem cum vor fi ele reflectate, nu neapărat în documentele din iunie, ci în acţiunile viitoare ale Comisiei”, a  declarat Băsescu, după reuniunea informală a Consiliului European.
Acesta a precizat că aprecierea pe care a făcut-o a fost aceea că nu este posibilă creştere economică sustenabilă fără consolidare fiscală. În opinia lui, orice resurse financiare introduse într-o economie care are distorsiuni mari din punct de vedere al situaţiei macroeconomice sunt resurse financiare care nu pot să asigure o creştere sustenabilă.
”De aceea, consolidarea fiscală am considerat-o în intervenţia mea ca fiind elementul fundamental de la care putem vorbi despre creştere economică. Un alt element care trebuie să se aşeze la postamentul creşterii economice durabile este legat de reformele structurale care vizează piața forței de muncă”, a spus președintele României. Totodată, sistemele de educaţie şi sănătate trebuie să fie reformate, dinamice şi competitive. (Sursa: Agerpres)