Programul iniţiat de British Airways va oferi şansa celor aproximativ 400 de candidaţi să câştige un loc în cadrul unei şcoli de zbor acreditate, ai cărei absolvenţi vor obţine posturi de piloti în cadrul British Airways. Până în prezent, cei care doreau să urmeze o carieră de pilot în cadrul unei companii aeriene erau destul de descurajaţi din cauza costurilor iniţiale de pregătire, care se ridică la aproximativ 100,000 lire sterline, în contextul în care candidaţii erau obligaţi să îşi găsească singuri surse de finanţare. Prin intermediul acestui program, studenţii îşi pot asigura finanţarea cursurilor de pregătire, având posibilitatea de a returna fondurile pe parcursul carierei.

În plus, în premieră absolută, compania aeriană foloseşte YouTube ca instrument de recrutare. “Future Pilot Programme este o oportunitate fantastică pentru toţi candidaţii care acum, indiferent de pregatirea anterioara, îşi pot îndeplini ambiţia de a deveni piloţi, zburând pentru British Airways. Înlăturând bariera costurilor iniţiale de instruire şi urmand aceste cursuri accesibile pentru un segment mai larg de candidaţi, sperăm că vom reuşi să atragem cei mai talentaţi oameni. Este un moment extraordinar de bun pentru a intra în echipa British Airways, deoarece acum le oferim clienţilor noştri tot mai multe opţiuni, adăugând noi destinaţii şi completându-ne flota cu noi aeronave”, spune căpitanul Robin Glover, şeful departamentului de recrutare piloti din cadrul British Airways.
Candidaţii acceptaţi vor urma cursurile unuia dintre cele trei colegii din Marea Britanie şi Spania care pregătesc viitorii piloţi, instituţii de prestigiu mondial. Costurile iniţiale vor fi suportate de compania sponsor, Airline Placement Limited (APL), cu British Airways în calitate de garant.
La ora actuală, British Airways are angajaţi aproximativ 3.200 de piloţi.