"Primera este un produs de asigurare accesibil care se adresează în mod special persoanelor cu venituri medii şi reduse, ce deţin în proprietate locuinţe situate în oraşele mici, în zonele semi-urbane şi în mediul rural", declară Ileana Cucoş, director general adjunct în cadrul Allianz-Ţiriac.
Prin încheierea unei poliţe Primera, proprietarii beneficiază de protecţie completă pentru locuinţe cu suprafeţe utile de până la 85 mp şi a căror sumă asigurată nu depăşeşte 160.000 lei (aproximativ 40.000 euro).
În aproape toate situaţiile, valoarea sumei asigurate la care se poate încheia o poliţă Primera este mai mare decât echivalentul a 20.000 de euro (pragul de la asigurările obligatorii, n.red.), iar protecţia oferită acoperă atât riscurile catastrofice naturale (cutremure, alunecări de teren şi inundaţii), cât şi principalele riscuri de bază (incendiu, trăsnet, explozie, furtună, vijelie, tornadă, ploaie torenţială, furt sau tentativă de furt prin efracţie sau acte de tâlhărie, vandalism, avalanşă de zăpadă, greutatea zăpezii şi a gheţii, grindină – efecte directe, cădere accidentală de corpuri, izbire din exterior de către autovehicule etc).
Pentru acoperirile standard enumerate, tariful de prime pentru Primera pleacă de la 62 de lei pe an şi merge până la maximum 330 de lei. Clienţii pot beneficia, în plus, de reduceri pentru plata primei anuale într-o singură tranşă şi pentru situaţiile în care aceştia deţin sau încheie poliţe de asigurări auto sau/şi de viaţă emise de Allianz-Ţiriac.
Spre exemplu, un apartament construit după 1977 situat în Arad, Constanţa, Timiş sau Suceava, cu o suprafaţă utilă de până la 75 mp, evaluat la o valoare de 160.000 de lei poate fi asigurat pentru riscurile catastrofice şi principalele riscuri de bază cu o primă anuală de circa 130-140 de lei. Pentru proprietarii respectivelor locuinţe care deţin şi alte poliţe de asigurări auto şi/sau de viaţă la Allianz-Ţiriac, costul poliţei Primera scade cu până la 25%.