De la inaugurare, în 2008, Terminalului 5, a fost folosit de peste 70 de milioane de pasageri de la bordul a 500.000 de curse aeriene. Odată cu intrarea în funcţiune a noului terminal satelit T5 C, alte 3 milioane de clienţi vor putea anual să urce sau să coboare direct din avion folosind un “pod aerian” acoperit, conectat direct la clădirea terminalului, în loc să apeleze la un autobuz. Noul terminal-satelit are 12 porţi de îmbarcare, dintre care opt sunt punţi de îmbarcare triple, capabile să facă faţă cerinţelor flotilei puternice de 12 avioane Airbus A380 care va intra în serviciul British Airways la începutul lui 2013.
“Terminalul 5 a revoluţionat capacitatea noastră de a le oferi clienţilor cele mai înalte standarde de servicii, ridicându-ne astfel la nivelul aşteptărilor pasagerilor noştri în materie de punctualitate, manevrare a bagajelor şi posibilităţi de relaxare înainte de zbor. Sperăm că T5 C ne va îmbunătăţi o dată în plus performanţele per ansamblu”, declară Andy Lord, director de operațiuni al operatorului aerian British Airways.
   
Informaţii operaţionale despre Terminalul 5
• Peste 520,000 curse au decolat şi au aterizat pe acest terminal din ziua inaugurării sale.
• Iulie 2010 a fost luna cea mai aglomerată din istoria terminalului, când peste 2,4 milioane clienţi au folosit facilităţile disponibile aici.
• Cea mai aglomerată zi din istoria terminalului a fost vineri 30 iulie 2010, când peste 83,500 clienţi au trecut prin Terminalul 5 în cursul călătoriei lor.
• Aproximativ 6 milioane clienţi au folosit cele 6 săli de aşteptare luxoase din terminal, construite cu o investiţie de 60 milioane de lire.
• Edinburgh este cea mai căutată destinaţie pentru curse pe distanţe scurte.
• New York şi Los Angeles sunt cele mai căutate destinaţii pentru curse pe distanţe lungi.