Chiriile medii percepute de proprietari pentru garsonierele din Bucureşti s-au redus cu 6,5% faţă de luna trecut, după ce în septembrie se raporta o creştere de 2,3% faţă de august. În prezent, chiria medie pentru o garsonieră este de 286 de euro, potrivit unei analize realizate de portalul de anunţuri imobiliare MagazinulDeCase. Conform analizei, cele mai mici chirii cerute sunt de 100 de euro pentru o garsonieră, respectiv 140 de euro pentru un apartament cu două camere.

Pentru locuinţele cu două, respectiv cu trei camere, s-au înregistrat scăderi ale chiriilor medii atât în perioada august-septembrie, cât şi în perioada septembrie-octombrie. Astfel, pentru imobilele de două camere, chiria medie s-a redus în septembrie la 415 euro, faţă de august când era 422 euro. În perioada septembrie-octombrie, scăderea a fost de 1,2%, de la 415 euro la 410 euro, pentru acelaşi tip de imobile.

0-40440-tabel.jpgÎn cazul apartamentelor de trei camere, reducerea a fost mai mare. Comparativ cu august, chiria medie în septembrie a scăzut cu 5,8%, de la 637 euro la 600 euro, iar în intervalul septembrie octombrie reducerea a fost de 3%, de la 600 euro la 581 euro.

Cea mai mică chiriie: 100 euro

În cazul garsonierelor, cea mai mică chirie a fost de 100 de euro, pentru un imobil din Rahova, confort III, iar cea mai mare – 550 de euro – este cerută pentru o garsonieră de pe strada Ştirbei Vodă.

„140 de euro este cea mai mică chirie cerută pentru un imobil de două camere din zona Politehnica – strada Iuliu Maniu. Cea mai ridicată chirie o are un imobil de două camere din zona Dorobanţi – 1.700 de euro“, se arată în analiza MagazinulDeCase.

Cât despre apartamentele de trei camere, chiria minimă este de 200 de euro, pentru o locuinţă din Colentina, iar cea maximă este de 2.000 de euro, pentru un imobil de pe strada Aron Cotruş (Satul Francez, Herăstrău).

De menţionat este că aceste valori sunt extreme, iar în calcul au fost eliminate extremele pentru a se obţine rezultate relevante.