O sticlă de şampanie Krug din 1915 a fost vândută la licitaţie, vineri la New York, pentru 116.375 de dolari, sumă ce include un sejur gastronomic în provincia Champagne (nord-estul Franţei) pentru patru persoane care vor degusta licoarea la faţa locului, relatează AFP. În 2011, o sticlă de şampanie Veuve-Clicquot din 1841 a fost vândut cu 30.000 de euro, o sumă considerată record la vremea respectivă.

Sticla de Veuve-Clicquot a stat, potrivit estimărilor, 180 de ani într-un galion scufundat în apropiere de coasta finlandeză. Şampania scoasă vineri la vânzare de casa de licitaţii Sotheby's a stat închisă o sută de ani în pivniţa familiei Krug, controlată azi de grupul de lux LVMH.

Cumpărătorul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, va petrece un sejur de două zile în casa Krug în compania a trei invitaţi. Pe lângă sticla din colecţia 1915, ei vor putea degusta şi alte şampanii rare ale casei împreună cu o masă preparată de chef Arnaud Lallement, al cărui restaurant L'Assiette Champenoise deţine trei stele Michelin. În afară de şampania vândută vineri, în pivniţele Krug au mai rămas încă patru sticle din preţioasa colecţie.