Programul iniţiat de Imperial College de la Londra şi Institutului de sondare Ipsos Mori urmează să se desfăşoare în mod separat de o campnie de depistare anunţată săptămâna trecută sub egida Universităţii Oxford şi Biroului Naţional britanic de Statistică (ONS).

Potrivit News.ro, Guvernul britanic urmează să examineze săptămâna viitoare o eventuală relaxare a măsurilor de izolare implementate la 23 martie în criza sanitară. Ministerul Sănătăţii consideră indispenabilă o îmbunătăţire a capacităţii urmăririi ratei infectării în diverse regiuni din ţară, înaintea unei lansări a unei ieşiri din izolare.

Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a promis că Guvernul avea să remedieze lacune în capacitatea de depistare în ţară, în vederea efectuării a 100.000 de teste zilnic până la sfârşitul lui aprilie. Însă, până marţi, se efectuau puţin peste 52.000 de teste. Imperial College urmează să contacteze 100.000 de persoane la întâmplare şi să le trimită un kit de testare pentru a stabili gradul de infectare cu noul coronavirus.