„Nicio companie nu a câştigat niciodată atât de mult într-un trimestru: cu 18 miliarde dolari, Apple a stabilit un nou record. Veniturile înregistrate de Crăciun, odată cu comercializarea modelului de smatphone iPhone 6, arată faptul că gigantul american a avut un salt de peste 38% față de aceeaşi perioadă a anului precedent, mai scrie Der Spiegel.”

„Noul cabinet de stânga al Greciei semnalează dorința de combatere a politicilor UE, titrează New York Times. „Noul cabinet al prim-ministrului Alexis Tsipras îl include pe Ianis Varoufakis, un economist care a numit politica de austeritate din zona euro un "waterboarding fiscal", o înecare forţată.”

„Germania mizează pe cartea discreţiei după victoria Syriza în Grecia”, scrie publicaţia Le Monde. „În timp ce o mulţime de cancelarii s-au manifestat clar după victoria stângii radicale în Grecia, presa germană a solicitat o atitudine conciliantă faţă de Alexis Tsipras.”

„PIB-ul din Marea Britanie încetineste în cel de-al patrulea trimestru, dar ritmul anual este cel mai rapid din 2007, titrează The Guardian.

„Cu 100 zile înainte de alegerile generale, dovezile unei încetiniri și continua încredere în privinţa cheltuielilor de consum conduce la o recuperare, după cum a spus George Osborne. Dar cancelarul este de părere că la 2,6% în 2014, creșterea din Marea Britanie a fost "cea mai rapid a oricărei economii majore". Aceasta a marcat, de asemenea, cea mai mare creștere din 2007.”

„Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare pierdere din Octombrie până acum într-o „zi brutală” pentru pieţele din SUA”, mai scrie Guardian. „Piețele înregistrează o serie de rezultate dezamăgitoare ale companiilor etalon, ceea ce sugerează că avansul economic din SUA s-ar putea să nu fie la fel de ferm cum s-a sugerat anterior.”

„Petrolul mare, la ora deconturilor”, scrie The Wall Street Journal. „În zilele următoare, cele mai mari companii petroliere din lume cotate la bursă vor raporta câștigurile pe ce de-al patrulea trimestru, oferind o mai buna imagine de până acum despre cum preţul mic al petrolului a muşcat din giganţii mondeiali ai petrolulului.”

„Kim Jong-un va vizita Rusia”, scrie portalul de ştiri american Business Insider. „Liderul nord-coreean Kim Jong-un a confirmat participarea sa la festivitățile care vor avea loc în luna Mai în Rusia, care marchează victoria sovietică asupra Germaniei naziste în cel dea-al Doilea Război Mondial, a anunţat agenția de știri sud-coreeană Yonhap, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului. În cazul în care are loc, această călătorie ar fi prima vizită externă a lui Kim, de la preluarea puterii în statul izolat, în 2011.”