„S-a discutat luni în Biroul Permanent al PDL despre situaţia din agricultură şi voi prezenta o situaţie la zi care va arăta care sunt problemele din domeniu”, a spus Tabără.
El a precizat că majorarea preţurilor la alimente nu se datorează producătorilor agricoli, ci intermediarilor.
„România poate produce, are rezerve şi nu cred că sunt probleme din cauza producătorilor. Creşterea preţurilor la alimente în România nu se datorează producătorilor agricoli români, ci este undeva pe lanţul de distribuţie”, a precizat Tabără.
Potrivit acestuia, România mai are rezerve la multe produse. De exemplu,  mai există în depozite peste 400.000 tone de floarea soarelui, dar se vorbeşte tot mai des de o majorare a preţului la ulei din cauza lipsei de materie primă.
„În cazul laptelui rezerva nu se valorifică, se ajunge la un preţ de cumpărare de 1,1 – 1,2 lei pe litru de la producător, iar în magazin la un preţ de 4,5-5,2 lei pe litru. Trebuie să vedem unde se întâmplă această creştere”, a arătat ministrul.
El consideră că este nevoie de dezbateri pe ceea ce înseamnă creşterile de preţuri la anumite produse şi luat fiecare sector în parte şi analizat.
„Vrem să vedem dacă se fac analize pe produs. Dacă se vor apleca toţi pe un produs se va vedea unde este acea rezerva de reducere preţurilor şi costurilor. Lucrăm de asemenea să construim parteneriate între producătorii de materie de primă şi procesatori pentru că sunt verigi pe lanţul de produs unde există rezervă de reducere a preţurilor”, a precizat Tabără.