Grupul de afaceriști americani este condus de William Hawkins un investitor american care a intrat acum mai bine de zece ani pe piața serviciilor de telecomunicații din Ungaria. Acesta susține, conform plângerii din proces, că a investit bani și a adus tehnologie inovatoare într-un grup de firme de telecomunicații din țara vecină, dar că a rămas fără bani  și fără firme după ce a fost păcălit de patronul acestora, cetățeanul maghiar Laszlo Borsy. Grupul de firme în care a băgat bani americanul include compania de televiziune prin cablu i-TV care a fost cumpărată de grupul din care fac parte RCS-RDS și DIGI în cadrul unor tranzacții din 2008, fără ca Hawkins și ceilalți, în calitate de acționari majoritari, să-și dea consimțământul.

Instanța din SUA a decis:  “Cu privire la cererea formulată de anumiți cetățeni americani împotriva Societății, RCS & RDS S.A., RCS Management S.A., DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft și filialei sale i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. (“Paratele”) în fața the United States District Court for the Eastern District of Virginia – Alexandria Division (“Instanța SUA”), cu privire la care am furnizat informații în cadrul rapoartelor periodice ale Societății, dorim să ne informăm investitorii și piața că, pe data de 8 februarie 2018, Instanța SUA a admis cererea de anulare formulată de Pârate și a încetat întreg procesul pe motiv de lipsa de competență materială a Instanței SUA”.

 Decizia Instanței SUA a anulat și toate actele procesuale efectuate anterior în cadrul litigiului. Aceasta hotărâre poate fi atacată la the United States Court of Appeals for the Fourth Circuit în termen de 30 de zile. 

“Societatea salută această hotărâre și, în cazul în care hotărârea Instanței SUA va fi atacată cu apel, vom continua să ne apărăm ferm față de orice acuzații și pretenții aduse de acești reclamanți, pe care le considerăm șicanatorii și neîntemeiate” se arată în comunicatul RCS&RDS.