„În 2019 se va lansa şi o monedă locală, ca o metodă alternativă şi inedită de plată în cadrul reţelei SRGE. Consorţiul va demara un concurs de idei pentru denumirea acestei monede locale”, se arată în comunicatul dat publicităţii în urma întâlnirii avută de primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, cu reprezentanţi ai HORECA.

Un alt proiect discutat în cadrul întâlnirii a fost lansarea unei aplicaţii dedicată Regiunii Gastronomice Europene, prin intermediul căreia se vor putea face rezervări online în restaurante.

Gurmanzii vor avea la dispoziţie, de asemenea, în 2019, un meniu special numit „Cartea Gusturilor”, dedicat Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. „Acesta va conţine 5-10 feluri de mâncare pentru prepararea cărora se vor utiliza ingrediente locale. Felurile de mâncare vor fi însoţite, în Cartea Gusturilor, de o poveste interesantă despre preparatul respectiv, fie că este vorba de o legătură în istoria zonei sau de ingrediente locale deosebite”, precizează sursa citată.

Sibiul este primul judeţ din România care va fi Regiune Gastronomică Europeană, în 2019.