Compania a achiziţionat în trecut suprafeţe extinse de teren agricol cărora le-a schimbat destinaţia în teren pentru dezvoltări industriale, respectiv rezidenţiale. Elveţienii au asigurat Planul Urbanistic Zonal şi elementele de infrastructură necesare dezvoltării acestor loturi de teren, iar acum sunt interesaţi de închirierea sau vânzarea unor bucăţi din acestea. Dezvoltatorul imobiliar este pregătit şi să construiască la cerere unităţi de producţie sau de depozitare.

„Am ales zona de vest a țării pentru potențialul de dezvoltare. Având expertiza din Elveția, dar și din țări precum Polonia și SUA, suntem convinși că vom stimula și mai mult apetitul pentru investiții în jurul Timișoarei”, a declarat Michael Soormann, administratorul companiei Artemis Real Estate.

Cel mai avansat proiect, din cele cinci propuse de elveţieni, este Sânandrei Industrial Park din nordul Timişoarei, unde este finalizată infrastructura, inclusiv rețelele de apă, canalizare menajeră și pluvială, curent electric, gaz, acces la DN 69 la Km 10+510m şi la fiecare parcelă în parte din parc, drumuri betonate şi trotuare. Parcul industrial dispune de 10,5 hectare pentru dezvoltare, împărţite în nouă parcele.

Cea mai vastă dezvoltare este cea de la Giarmata Mare, denumită Swiss Park, unde compania deţine 103 hectare de teren lângă autostrada Timişoara-Arad. Un alt proiect este Timişoara Airport Industrial Park, amplasat lângă Aeroportul Internaţional Traian Vuia. Aici Artemis Real Estate dispune de 8 hectare de teren, împărţite în patru loturi cu destinaţie industrială şi pentru birouri. Pe raza comunei Dudeştii Noi, compania mai are în proprietate 25 de hectare, cu destinaţie industrială, lotizate în 24 de parcele cu diverse suprafeţe începând de la 3.665 mp şi până la 56.725 mp.

În ceea ce priveşte componenta rezidenţială din portofoliul elveţienilor, Orăşelul Elveţian din localitatea Giarmata are alocată pentru prima fază de dezvoltare o suprafaţă de teren de 21 de hectare, cu posibilitatea de a fi extinsă cu încă 83 de hectare. În prezent, au fost create 99 de parcele pentru construcţia de case.

Artemis Real Estate a intrat pe piaţa imobiliară românească în 2007, însă nu a reuşit să dezvolte niciun proiect, acumulând doar suprafeţe mari de teren. Grupul Artemis Holding mai este prezent în România şi cu brandul Franke, producător de sisteme pentru bucătării, containere de inox pentru băuturi şi soluţii pentru băi publice.