Traseul prioritar pietonal şi de biciclişti include 42 de subproiecte, el urmând să fie realizat pe segmente din: str. Smârdan, str. Lipscani, str. Eugen Carada, str. Academiei, Calea Victoriei (între str. Piaţa Amzei şi str. General Berthelot), str. Episcopiei, str. pictor Arthur Verona, str. Xenopol, str. Eremia Grigorescu, str. Tache Ionescu, str. Piaţa Amzei, str. general Berthelot, str. Lutherană, str. Ion Câmpineanu, str. Ion Brezoianu, str. Uranus, Calea Rahovei, Bd. Regina Elisabeta, Calea 13 Septembrie, transmite Agerpres. 

Printre cele 18 obiective de investiţii care fac parte din PIDU, se numără şi "Ansamblul urban complex – Pod Mihai Vodă, pod pietonal şi pentru biciclişti peste Dâmboviţa şi parcaje subterane", în valoare totală de 141 milioane de lei. 

"Se propune realizarea unui pod pietonal şi pentru biciclişti care traversează Dâmboviţa şi Splaiul Independenţei în dreptul străzii Lipscani. Podul este conceput sub forma unei camere urbane, incluzând funcţii publice: spaţii de întâlnire, platforme de observaţie şi odihnă. La nivel cultural, podul este un simbol al memoriei colective a comunităţii, trasând în mod simbolic vechiul Pod Mihai Vodă, distrus în anii 80", reiese din fişa cu indicatori tehnico-economici a proiectului. 

Obiectivul de investiţii "Piaţa Constituţiei – spaţiu public cu parcaj subteran" are o valoare de 205 milioane lei, cu o durată de realizare a lucrărilor de 30 de luni şi vizează realizarea unui parcaj subteran pe trei niveluri, lucrări de modificare privind căile de comunicaţie, precum şi amenajări de spaţii verzi. 

Alte proiecte din cadrul PIDU incluse pe ordinea de zi vizează: amenajare urbană coerentă în zona Palatul de Justiţie – bserica Domniţa Bălaşa, dar şi un parcaj subteran cu două niveluri; parcaj subteran pe trei niveluri în zona Piaţa Constituţiei; conservarea şi consolidarea imobilului din str. Covaci nr. 13, aflat într-un stadiu avansat de degradare, care urmează să fie redat circuitului turistic şi economic; parcaj subteran cu trei niveluri în zona Sala Palatului şi modernizarea spaţiului urban public; parcaj subteran cu un nivel în zona intersecţiei str. Uranus cu Calea Rahova. De asemenea, se are în vedere modernizarea spaţiului public în zona Mănăstirii Antim, inclusiv cu parcaje; construirea unei platforme de belvedere în zona Izvor; reabilitarea Bd. Unirii de la Piaţa Constituţiei la Piaţa Unirii, cu clădiri de tip pavilion de-a lungul promenadei, precum şi cu un turn de observaţie cu funcţiunea de galerie expoziţională; reamenajarea Parcului Izvor; restaurarea şi punerea în valoare a 16 monumente din zona centrală a Capitalei; modernizare spaţiu public urban Piaţa de Flori George Coşbuc", conservarea şi consolidarea ruinelor Hanului Stavropoleos şi punerea în valoarea a zonei protejate adiacente; construirea unui Muzeu al Multiculturalismului" pe str. Franceză 64, 66, 68. 

CGMB a votat pe 26 ianuarie şase proiecte de hotărâre care vizează planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei şi care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiţii în Capitală, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, iar 200 de milioane dintre aceştia pot fi obţinuţi prin Programul Operaţional Regional. Zonele vizate sunt Piaţa Romană la nord, Piaţa de Flori la sud, Calea Moşilor la est şi Calea Griviţei la vest. PIDU vizează suplimentarea spaţiului verde cu 3.500 mp şi amenajarea a peste 3.000 de locuri de parcare.