Grupul auto nipon la care Renault este cel mai mare acţionar a informat că în exerciţiul încheiat la sfârşitul lunii martie a înregistrat un profit net în creştere cu 14% până la 389,03 miliarde de yeni (3,8 miliarde de dolari), graţie deprecierii yenului, eforturilor de reducere a costurilor precum şi creşterii cu 20% a vânzărilor până la 10.480 miliarde de yeni.

Pentru exerciţiul fiscal 2014-2015, Nissan mizează pe un profit net de 405 miliarde de yeni, în creştere cu 4,1% comparativ cu exerciţiul precedent, precum şi pe vânzări de 10.790 miliarde de yeni.

“Performanţele Nissan vor continua să se îmbunătăţească în 2014”, a declarat directorul general Carlos Ghosn. “Am luat măsuri hotărâte pentru a ne atinge obiectivele din strategia Power 88, inclusiv prin extinderea capacităţilor de producţie şi întărirea puterii brandului nostrum”, a adăugat Ghosn.

Constructorii auto japonezi au profitat anul trecut de pe urma deprecierii yenului, care le-a umflat profiturile repatriate, în timp ce vânzările au crescut pe marile pieţe din China şi SUA.

Sursa: Agerpres