Afacerile companiei s-au diminuat treptat în ultimii trei ani şi au ajuns în 2014 la 4 mil. euro, mai puţin de jumătate din cât înregistrase în vârful din 2012, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. La fel, profitul Conforest a scăzut în 2013, iar în 2014 a raportat o pierdere de circa 857.000 euro.

Acumularea datoriilor şi presiunea pusă de creditori au determinat proprietarul Conforest să ceară intrarea în insolvenţă. Tribunalul Braşov i-a acceptat cererea înainte de Crăciun şi a fixat ca termen limită pentru depunerea cererilor de creanţe data de 8 februarie 2016, pentru ca până la finalul lunii să fie întocmit tabelul preliminar al creanţelor.

Numele Conforest şi, implicit, al lui Cristian Dorin Nica au apărut în vara anului trecut într-un dosar  instrumentat de procurorii DNA în care deputalul Ion Ochi a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, în a doua jumătate a anului 2011 Ion Ochi – pe atunci vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în înţelegere cu Dorin Nica, i-a încredinţat acestuia execuţia unor lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, situat între localităţile Prejmer şi Lunca Calnicului.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Ochi şi Nica.

Societatea Conforest s-a format din scheletul unor întreprinderi de stat, printre care Întreprinderea de Construcţii Forestiere (ICF), cea care în anii `70 a realizat sectorul Contur Lac – Tunelul Bâlea din cadrul Transfăgărăşanului.

Companiile care activează în domeniul construcţiilor ocupă locul doi într-un top al sectoarelor care au dat anul trecut cele mai multe insolvenţe. Peste 1.400 de firme din construcţii au intrat în insolvenţă în 2015, jumătate din numărul înregistrat în 2014, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.