Proprietatea a fost cumpărată în 2011, de la moştenitori, de către un investitor român care a investit circa 700.000 de euro în lucrări de renovare şi restaurare a faţadei, potrivit Esop Consulting, reprezentantul proprietarului în această tranzacţie. British Council, care a fost reprezentantă de compania de consultanţă CBRE, şi-a amenajat în noul sediu, care oferă o suprafaţă de 300 mp, săli de curs pentru predarea limbii engleze şi pentru examinări. La o chirie medie de 11 euro/mp/lună, englezii vor trebui să plătească anul circa 40.000 de euro.

 „În ultimii 3 ani am observat o dezvoltare continuă de noi centre educaţionale, fie că vorbim de grădiniţe private, afterschool-uri, centre de limbi străine sau cluburi sportive. Am avut multe solicitări de spaţii de închiriat venind din zona sistemelor de educaţie alternativă, sistemul Montessori fiind de exemplu unul din cele mai dinamice pe segmentul grădinitelor private pe sistem alternativ. British Council a trecut deja la o nouă etapă de business, cea de extindere, fiind o instituţie cu notorietate şi cu un număr în creştere de cursanţi”, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting.

Vila de pe Mendeleev a fost în circuitul comercial încă din perioada interbelică, ea fiind cumpărată în 1925 de către familia profesorului Marin N. Biciulescu şi apoi închiriată către negustori care aveau prăvălii la parter şi către persoane private, care locuiau la etajele superioare. Înaintea lui Biciulescu, proprietatea a aparţinut lui Ignatz Roller, un cunoscut negustor al vremii, care distribuia în România de la acea dată marca de ceasuri şi bijuterii Longines, printre cumpărătorii săi numărându-se şi membri ai casei regale.