S-a vândut o mare companie din România

Straco Real Estate și Baltisse au confirmat într-un comunicat de presă că au finalizat cu succes achiziționarea unei majorități de acțiuni la Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din România.

Această mișcare strategică confirmă hotărârea Baltisse și Straco de a-și extinde operațiunile în Europa de Est, capitalizând pe reputația și experiența Speedwell în această regiune.

Jan Demeyere și Didier Balcaen, fondatorii Speedwell, se vor alătura echipei de conducere a companiei, lucrând în strânsă colaborare cu Baltisse și Straco Real Estate pentru coordonarea operațiunilor.

Obiectivul comun este să dezvolte portofoliul de proiecte pe piața din România și să extindă activitățile companiei în Polonia.

tranzactie, deal, afacere, intelegere
SURSA FOTO: Dreamstime

Speedwell gestionează un portofoliu cuprinzător

Echipa de specialiști a Speedwell, formată din peste 50 de profesioniști, gestionează un portofoliu care include:

  • 150.000 de metri pătrați de spații de birouri
  • 23.000 de metri pătrați de spații industriale
  • peste 6.000 de unități rezidențiale, alături de o varietate de servicii disponibile în proiectele mixte

Jan Demeyere, cofondatorul Speedwell, a declarat că acest parteneriat marchează un nou capitol important pentru companie. El a menționat că Straco Real Estate și Baltisse aduc resurse și perspective strategice valoroase care vor accelera evoluția Speedwell.

Demeyere a subliniat că echipa lor va continua să dezvolte proiecte remarcabile, menținându-și angajamentul ferm pentru excelență.

„Acest parteneriat marchează un nou capitol important pentru Speedwell. Straco Real Estate şi Baltisse oferă resurse şi perspective strategice valoroase care vor accelera evoluţia companiei noastre. Vom continua să dezvoltăm proiecte remarcabile care să respecte angajamentul nostru ferm pentru excelenţă”, a declarat Jan Demeyere, cofondator Speedwell.

Straco Real Estate și Baltisse împărtășesc o viziune comună în ceea ce privește încheierea de parteneriate pe termen lung și dezvoltarea proiectelor.

Baltisse este o companie privată din Belgia specializată în investiții private, gestionarea activelor și proprietăți imobiliare.

Straco este un investitor imobiliar activ în diferite strategii de investiții imobiliare. Imobiliarele au făcut parte din strategia firmei încă din 1983, când A început să urmărească oportunități imobiliare prin intermediul companiei Odebrecht.

De atunci, Odebrecht a devenit unul dintre principalii dezvoltatori belgieni de proiecte. Compania se concentrează pe dezvoltarea de proiecte rezidențiale de înaltă clasă.