'Scăderea de trei ori a tarifelor de interconectare pe care şi-i le plătesc operatorii între ei, practic scad barierele de intrare pe piaţă a unui operator virtual. Viitorul în domeniul telecom aş vrea să fie global. Aş vrea să plătesc tarife identice indiferent de ţara în care călătoresc', a spus Marinescu.

În ceea ce priveşte imaginea la nivel european a antreprenoriatului în domeniul telecom, şeful ANCOM a menţionat că este nevoie de o educaţie a tinerilor în acest sens.

'Educaţia antreprenorială este principală problemă la nivel european. Ceea ce trebuie să facă forul european este să educe tinerii să-şi înceapă propriile afaceri. Ce s-a întâmplat cu studenţii europeni care au vrut să înceapă o afacere? S-au mutat în America. Uitaţi-vă la Whatsapp, de exemplu. Trebuie lucrat la educaţia viitorilor antreprenori din Europa. Nu este suficient că România are printre cele mai mari viteze de Internet din Europa. Încercăm să stimulăm inovaţia, dar şi să stimulăm consumatorii cu alocaţii gen 'Comparatorul de tarife', a afirmat preşedintele ANCOM.

Tarifele maxime pe care operatorii telecom le pot fixa între ei pentru stabilirea preţului final al apelurilor la puncte fixe, dar şi mobile, vor scădea în România începând cu 1 aprilie 2014, la 0,14 eurocenţi/minut, respectiv la 0,96 eurocenţi/minut, a anunţat, la finele lunii februarie, ANCOM.

Reducerea tarifelor de terminare în ambele tipuri de reţele a fost agreată de Comisia Europeană /CE/, astfel încât, de la 1 aprilie, pentru terminarea apelurilor la puncte fixe, în România se va plăti 0,14 eurocenţi/minut (de la 0,67 eurocenţi/minut, în prezent), iar pentru terminarea la puncte mobile preţul scade de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toţi furnizorii de reţele din România identificaţi cu putere semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor la puncte fixe şi mobile: 46 de furnizori de reţele fixe şi 6 furnizori de reţele mobile.