Peste 10.000 de maşini recuperate de la rău-platnici pe stocul firmelor de leasing, stabilirea de sancţiuni pentru cei care nu îşi asigură casele şi modificarea programului la Bursa de la Sibiu sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Firmele de leasing din România au, în prezent, pe stoc cel puţin 10.000 de maşini recuperate de la clienţii ce nu şi-au mai putut plăti ratele, pe care încearcă să le vândă prin dealeri, licitaţii publice sau prin parcuri auto, a declarat directorul general al Impuls Leasing, potrivit standard.ro.

Intrarea în vigoare a legii de asigurare obligatorie a locuinţelor de la 1 ianuarie 2010 pune Comisia de Supraveghere a Asigurărilor la treabă. Pentru ca procesul să se desfăşoare în condiţii bune, CSA trebuie să pregătească o legislaţie secundară care să permită vânzarea cu uşurinţă a poliţelor. De asemenea, toţi cei care deţin o locuinţă trebuie să o asigure de anul viitor. În caz contrar sunt pasibili de sancţiuni, anunţă tmctv.ro.

Consiliul de Administraţie al Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri Sibiu a decis revenirea la vechiul program de tranzacţionare (9:45 la 17:15)  întrucât prelungirea orarului cu 45 de minute, decisă în martie, nu a dus la o creştere relevantă a volumelor de tranzacţionare, conform capital.ro.

Alte titluri importante din economie

Litoralul românesc va avea în acest an cu până la 15% mai puţini turişti faţă de 2008 (banknews.ro)

Norocul costă: Guvernul creşte taxele pentru jocurile de noroc (zf.ro)

Prima Casă scumpeşte locuinţele ieftine (ziare.com)

O firmă canadiană vrea să deschidă un hotel Hilton la Braşov (capital.ro)

Cursul de referinţă a coborât uşor în ton cu regiunea (wall-street.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.