"În domeniul sănătăţii se fac cele mai multe nereguli în achiziţii publice. Din totalul contractelor din spitale, atribuite prin achiziţii directe, asupra unui sfert putem emite dubii rezonabile", a explicat Puşcaş în conferinţa de bilanţ la 12 luni de guvernare.

ANAP a derulat, în perioada 2011 – 2016, 365 de controale în spitale, iar şapte dintre acestea sunt încă în derulare. În cadrul acestor controale, cele mai mari amenzi aplicate au fost de 200.000 de lei.

Printre unităţile care au primit această amendă se află Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Spitalul de Chirurgie Plastică Bucureşti, Spitalul Elias, Spitalul Sf. Ioan din Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie din Roşiori de Vede, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria şi Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Amenzi importante au primit şi Spitalul Municipal Topliţa, respectiv 175.000 de lei, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Spitalul Judeţean de urgenţă Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Spitalul Mavromati, câte 160.000 de lei fiecare, dar şi Spitalul Judeţean Zalău, cu 150.000 de lei şi Spitalul de Psihiatrie "Eftimie Diamandescu Bălăceanca" din Ilfov, cu 140.000 lei. (Sursa: Agerpres)