Sâmbătă, de la ora 15:00, George Mihai și Andreea Stravoiu ne poartă pașii prin zona Sibiului. Ajunși în inima țării, Andreea și George își încep periplul către cel mai spectaculos muzeu în aer liber din țară, și chiar de pe continent.

Muzeul Astra, construit în 1963, este cel mai mare muzeu din Europa, cu cel mai mare spațiu etnografic în aer liber, ce numără 93 de hectare, și al doilea muzeu, că mărime, din lume. La Fabrică de sticlă Avrig, care și-a deschis porțile, pentru prima dată, în 1892, ne sunt prezentate tehnicile prin care se produc  pahare, căni, vaze, boluri, farfurii.

ROventurierii noștri, Andreea și George, aleg pentru popas unul dintre cele mai încărcate lucuri din istorie, din Țara Făgărașului, Palatul Brukenthal, din Avrig.  Cu o istorie de mai bine de 250 de ani, Palatul Brukenthal reprezintă un loc al frumuseții.

Andreea și George vor vizita şi un alt tărâm de basm din Făgăraş: Porumbacu

Raiul Transilvaniei are o poveste ce merită descoperită, pe îndelete. După incursiunea în perioada cavalerilor și a domniţelor, de la Palatul Brukenthal, Andreea și George pornesc spre un alt tărâm de basm din Făgăraș, Porumbacu. Tradiția e la ea acasă în acest spațiu, iar asta se vede în fiecare preparat culinar; pulpă dezosată de cerb, ținută în baiţ de vin roșu, tocană de cerb, piureul de cartofi, murăturile, toate sunt gata și numai bune de încercat.

“Călătoria noastră din județul Sibiu e una cu adevărat bogată, pentru că reușim să adunăm laolaltă farmecul baroc de pe domeniul Brukenthal din Avrig și magia satului românesc, din Dumbravă Sibiului. Totodată, să descoperi tainele sticlarilor din Avrig, și să porți costumul popular din Porumbacu, vechi de 100 de ani, nu e ceva ce reușești în fiecare zi. Nu mai vorbesc de bucățele tradiționale pe care le încercăm la poalele Făgărașului, probabil cel mai frumos lanț montan din țară. Vă aducem și dumneavoastră, telespectatorii noștri dragi, toate aceste povești în case, mâine, de la ora 15:00, la Kanal D”, spune George Mihai.

Nu ratați sâmbătă aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, alături de gazdele emisiunii, George Mihai și Andreea Stravoiu, la Kanal D.