Douăzeci de localităţi din judeţul Ilfov vor beneficia de un proiect în valoare de 311 milioane de euro, care prevede introducerea apei şi canalizării. Peste 190.000 de persoane vor primi apă sigură din punct de vedere calitativ, iar peste 140.000 de familii vor fi racordate la canalizare, scrie News.ro.

Proiectul are o valoare de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind, potrivit oficialilor CJ Ilfov, cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui judeţ din România pentru realizarea infrastructurii de apă şi canalizare.

„Faptul că, după 4 ani de negocieri, de frâne, de ajustări la proiect, reuşim să plecăm la drum cu o finanţare de 311 de milioane de euro este un succes! Niciun judeţ din România nu a primit atât de mulţi bani nerambursabili pentru apă-canal. Dar, adevăratul succes va fi să reuşim să cheltuim aceşti bani, în timpul alocat. Iar asta depinde numai de noi. Trebuie să fim conştienţi că nu e proiectul lui Petrache, nu e proiectul Consiliului Judeţean, este proiectul judeţului, iar dumneavoastră faceţi parte din el, administraţi localităţi care au nevoie de această investiţie. Cu toţii vrem ca lucrările să se termine cât mai repede, dar scopul nostru principal este să fie executate la calitate maximă, iar proiectul să devină sustenabil. Pentru că numai astfel va aduce beneficii majore locuitorilor şi întregului judeţ”, a declarat Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov.