Telemobil a lansat, miercuri, prima reţea de telecomunicaţii HSPA+, care permite în Bucureşti viteze de descărcare a datelor de până la trei mai ridicate decât cele furnizate prin reţeaua 3G, respectiv de până la 21,6 Mbps, a anunţat operatorul de telefonie mobilă.

„Această realizare este posibilă datorită colaborării strânse cu ZTE şi prin actualizarea reţelei UMTS cu mai nouă tehnologie HSPA+. În urma acestui proces, Telemobil a devenit efectiv primul furnizor de servicii de internet care oferă conexiuni de date mobile”, se arată într-un comunicat al Telemobil.

Prin reţeaua de telecomunicaţii HSPA+, vitezele de încărcare vor creşte, de asemenea, de peste 15 ori, de la 384 Kbps la 5,8 Mbps.Pe lângă lansarea reţelei HSPA+ şi derularea celei de-a doua faze a reţelei UMTS, Telemobil estinde cu 25% aria de acoperire a serviciilor de date de mare viteză, până la 2,4 Mbps, oferite prin tehnologia EVDO.

Ulterior acestei dezvoltări, operatorul va acoperi peste 80% din populaţia României, aproape dublu decât aria de acoperire pentru servicii mobile de date de mare viteză furnizate de alţi operatori din piaţă.Directorul general al Telemobil, Chris Bataillard, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că preţul modemului HSPA+ este de 50 de euro şi va fi disponibil în magazinele Zapp.

SURSA: Mediafax