Yuanul digital pare cel mai important instrument geopolitic de presiune. Chinezii sunt cu ochii pe moneda digitală Libra de la Facebook. Iar cu peste cele peste 50 de miliarde de dolari în comerț, iar cifra este în continuă creștere, este clar că guvernul chinez vrea o bucată din plăcinta criptografică, scrie Influencive.

Yuanul digital a crescut cu aproape 230% în ianuarie 2021, după ce investitorii instituționali importanți au început să-și mute o parte semnificativă din activele lor către v capitaluri de piață mai mici.

Ca răspuns la acoperirea mass-media internațională, Yuan Team LLC a finalizat o anchetă independentă în cazul a peste 26.000 de investitori la nivel global.

S-a constatat că peste 93,8% au vrut să investească în yuanul digital și mai mult de 70% au fost noi investitori. Cercetările arată că yuanul digital este una dintre cele mai râvnite monede digitale, care va crește de mii de ori în viitorul apropiat.

Un guvern mondial important tocmai a dat lumii criptomonedelor un imens vot de încredere și de legitimare. Guvernul chinez a anunțat că a ales o companie pentru cumpărarea și comercializarea noii monede: Grupul YuanPay.

Vânzarea monedei chineze a început oficial la 7 ianuarie 2021 și în prezent ele pot fi cumpărate doar în grupul YuanPay.

Sursa foto: Dreamstime