Yahoo a anuntat ieri ca va concedia 10% din totalul anagajatilor, pe fondul unor rezultate slabe in cel de-al treilea trimestru al anului in curs. Astfel, numarul disponibilizarilor se va ridica pana la 1.500 de persoane.

Aceasta este cea de-a doua runda semnificativa de concedieri din cadrul gigantului informational. In luna ianuarie Yahoo a mai disponibilizat 1.000 de angajati.

Noile disponibilizari vin pe fondul rezultatelor trimestriale nesatisfacatoare. Compania a inregistrat, asftel, o scadere de 64% a profitului net, pana la 54,3 milioane de dolari, in cel de-al treilea trimestru al anului in curs, fata de 151 milioane de dolari in urma cu un an.

Veniturile Yahoo au crescut un procent, pana la 1,8 miliarde de dolari, fata de perioada similara a anului 2007.

O data cu anuntarea rezultatelor trimestriale, Yahoo si-a revizuit in scadere si estimarile pentru intregul an. Daca initial se astepta la venituri de 7,4 – 7,9 miliarde de dolari, acum mizeaza pe venituri de 7,2 – 7,4 miliarde de dolari.

Oficialii companiei au declarat ca profitul trimestrial a inregistrat o scadere puternica din cauza clientilor din mediul corporatist care au redus bugetele pentru promovarea online. Acestia au mai anuntat ca ar putea apela la noi concedieri si in 2009 daca situatie economica globala nu revine la normal.

„Consider ca am luat deciziile corecte pentru a eficientiza compania in conditiile unui mediu financiar extrem de dificil”, a declarat Jerry Yang, CEO-ul Yahoo. Acesta a mai adaugat ca discutiile pentru un parteneriat cu Google nu au fost abandonate.

Sursa: USA Today