Xi Jinping își pregătește al treilea mandat! Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez s-a reunit astăzi

Rezoluţia considerată „istorică” de comuniştii chinezi are doar două precedente, în 1945 şi 1981, într-un secol de existenţă a partidului. Documentul urmează să rezume „marile realizări şi experienţele istorice” ale PCC şi va consolida puterea lui Xi Jinping înaintea Congresului din toamna anului viitor, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

Actualul conducător al partidului şi statului chinez ar fi primul care obţine un al treilea mandat, după Mao Zedong, fondatorul Chinei comuniste.

Agenţia oficială de presă Xinhua l-a caracterizat pe Xi (68 de ani) drept un „om hotărât şi de acţiune, cu gândire şi sentimente profunde, care a primit o moştenire şi îndrăzneşte să inoveze, un om cu viziune de viitor şi hotărât să muncească neobosit”.

Anunțul făcut anterior de Xi Jinping

Președintele Chinei a susținut anterior că reunificarea cu Taiwan va fi realizată. Totodată, el i-a avertizat pe cei care se vor opune, precizând că situația „nu se va sfârși bine” pentru ei.

Reunificarea națiunii trebuie să fie realizată și cu siguranță va fi realizată”, a declarat liderul chinez Xi Jinping, care adaugă: „Reuniunea pașnică este în concordanță cu interesul general al națiunii chineze, inclusiv al compatrioților din Taiwan„. Între timp, continuă survolarea avioanelor militare chineze în zonă. În total, în decurs de patru zile, avioanele de luptă de la Beijing au zburat de 149 de ori către Taiwan, arată La Repubblica.

China va realiza reunificarea cu Taiwanul și oricine va încerca să divizeze țara „nu va avea un sfârșit bun”. Prin urmare, este foarte dur ultimul avertisment privind problema insulei pronunțat de președintele chinez, Xi Jinping, care a ținut un discurs pentru a comemora cei 110 ani de la revoluția inspirată de Sun Yat-sen, care în 1911 a dus la căderea Imperiului Celest și a dat naștere Republicii China.

„Problema Taiwanului va fi rezolvată și reînnoirea națională va deveni o realitate”, a spus Xi Jinping în discursul său la Marea Sală a Poporului din Piața Tiananmen, în care a citat în repetate rânduri obiectivul reînnoirii naționale, pe care el însuși l-a promovat când a devenit secretar general al Partidului Comunist din China, la sfârșitul anului 2012. Reunificarea Taiwanului cu China „prin mijloace pașnice” slujește interesele națiunii chineze, „inclusiv compatrioții noștri din Taiwan”.