În urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (nr. 20 / 25.03.2021) de a iniția carantina în localitățile în care rata de infectare depășește 4/1000 locuitori, World Class a închis temporar toate cluburile sale de health & fitness, trimitând acasă aproape 60 de mii de români care tocmai se întorseseră la rutina lor de exerciții fizice și începuseră să se bucure de beneficiile imense pentru sănătate ale sportului.

World Class a acționat responsabil față de focarul Covid-19 încă de la început. Pentru a susține efortul național de diminuare a riscului de contaminare cu coronavirus și pentru a oferi cea mai eficientă metodă de prevenire și control a infectării, am desfășurat activitatea într-un mod care a redus dramatic riscul de răspândire a coronavirusului, în conformitate cu cerințele autorităților locale și naționale.

Cluburile de health & fitness s-au dovedit a fi sigure. Studiul SafeActive efectuat în octombrie 2020 de EuropeActive anunță: riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus! Doar 0,78 infecții la 100.000 de vizite la cluburile de fitness!

„Industria de health & fitness ar trebui clasificată ca activitate esențială pentru susținerea sănătății națiunii, iar sălile de sport și piscinele interioare ar trebui redeschise. Cu aproape 1 milion de membri în România, sălile de sport au un rol esențial în menținerea românilor activi și sănătoși. Cu toții avem responsabilitatea de a respecta restricțiile și de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalități este să rămânem active fizic într-un mediu sigur și controlat, pentru un sistem imunitar mai bun și o sănătate mai puternică. Exercițiul fizic este cel mai bun medicament.

Riscul de infectare în sălile de fitness este redus

Prin adoptarea de măsuri stricte de siguranță și igienă, riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus. Salile de sport sunt un mediu controlat și sigur în care romănii pot face mișcare.

World Class crede cu tărie, susținută de cele mai prestigioase studii medicale efectuate pe această temă, că este vital să menținem populația activă fizic și că exercițiile fizice susțin puternic sănătatea națiunii și redresarea economiei.

Chiar și în aceste circumstanțe dificile, World Class va continua să facă pași către misiunea sa: de a inspira mai mulți români să fie mai activi mai des și să ducă un stil de viață sănătos”, a declarat Kent Orrgren, CEO World Class România.

Exercițiile fizice s-au dovedit a preveni și, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecțiunlei cardiovasculare, diabetul și obezitatea! De asemenea, are un rol major în prevenirea infecțiilor tractului respirator. Românii trebuie să rămână activi mai ales acum, când se știe că noul coronavirus are cele mai grave consecințe mai ales în cazul pacienților cu boli de inimă, diabet și obezitate!

Piscinele interioare au fost închise oficial din 17 martie anul trecut. Înotul are beneficii extraordinare pentru sănătatea generală. De asemenea, scade riscul de boli despre care se știe că prezintă riscuri mari pentru pacienții cu COVID-19. Deschiderea piscinelor interioare va oferi românilor acces la beneficiile enorme pentru sănătate ale înotului și antrenamentelor acvatice, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Mesajul directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este, de asemenea, mai mult decât concludent: „Exercițiile fizice regulate pot adăuga ani vieții tale și viață anilor tăi! Fiecare mișcare contează, mai ales acum, în timp ce gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19. Cu toții trebuie să ne mișcăm în fiecare zi – în siguranță și creativ”.

Cele mai frecvente locuri cu risc

NHS a studiat, de asemenea, cele mai frecvente locuri cu risc de infectare cu noul coronavirus, iar datele arată că supermarketurile sunt în fruntea listei, cu un risc de peste 18%, în timp ce sălile de sport se află în partea de jos a listei, cu doar 1,1% de risc!

Este dovedit că sălile de sport sunt un mediu controlat și sigur, atunci când urmează toate măsurile de prevenție, precum distanțarea, igienizarea regulate a spațiilor și a echipamentelor înainte și după utilizare.

Cluburile World Class au fost redeschise cu adoptarea completă a tuturor standardelor sanitare, de siguranță și prevenție: igienizare intensivă a tuturor zonelor clubului și a suprafeței echipamentelor, stații de curățare, nebulizarea periodică a aerului, distanțare, limitarea gradului de ocupare a cluburilor, precum și screening-ul angajaților și membrilor pentru simptome Covid -19.

Toate măsurile preventive adoptate de World Class în timpul pandemiei au dus la asigurarea unui mediu de antrenament sigur pentru aproape 60 de mii de români care au putut astfel să își reia rutina de sănătate și fitness. Deoarece toate studiile arată că există o rată foarte scăzută, dacă există, de răspândire a infecțiilor în săli de sport, noua închidere a cluburilor de health & fitness nu va face decât să diminueze sănătatea națiunii.

Nu există dovezi că virusul care provoacă COVID-19 poate fi răspândit la oameni prin apă în bazine, căzi cu hidromasaj, spa-uri sau zone de joacă cu apă. „(Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor)

World Class solicită clasificarea sălilor de sport, a industriei de health & fitnessului ca activitate esențială – un plan pentru a face românii mai sănătoși prin redeschiderea sălilor de sport și a piscinelor interioare. World Class și industria de health & fitnessului doresc să colaboreze cu autoritățile pentru ca acest lucru să fie implementat într-un mod sigur, controlat și sănătos!