Wizz Air, cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est (CEE), are sediul central în Budapesta şi este listat la Bursa de la Londra. 

În primele trei luni ale acestui an, profitul net a crescut cu 50,4%, la 58,1 milioane de euro, în timp ce veniturile totale au urcat cu 28,6%, la 469,3 milioane de euro. Profitul înainte de taxe a înregistrat un avans de 16%, la 60,5 milioane de euro. 

Wizz Air a transportat 7,2 milioane de pasageri în primul trimestru din 2017, o creştere de 25% comparativ cu perioada similară din 2016. Avansul de datorează lansării de zece noi rute, inclusiv către Rusia, Kazahstan şi Maroc. 

Wizz Air se aşteaptă la un profit net anual de 250 – 270 milioane de euro (311,61 milioane de dolari), datorită îmbunătăţirii creşterii economice în CEE şi a majorării rezervărilor în perioada verii. 

Directorul general Jozsef Varadi a afirmat: "Compania a înregistrat performanţe solide în primul trimestru din 2017, în special în perioada sărbătorilor pascale. Baza noastră de costuri ultra-scăzute ne permite să oferim cele mai ieftine bilete, ceea ce stimulează călătoriile aeriene în CEE iar, în condiţiile în care avansul economic din regiune este superior celui din Europa Occidentală, din ce în ce mai mulţi clienţi alef să zboare cu Wizz Air". 

Compania operează acum peste 500 de rute din şi către 42 de ţări. 

Wizz Air a anunţat luna trecută o investiţie majoră în Marea Britanie, în pofida incertitudinilor provocate de votul privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit). Compania şi-a deschis prima bază pe teritoriul britanic, la aeroportul Luton (lângă Londra), astfel încât va putea oferi trei noi rute, spre Tel Aviv (Israel), Pristina (Kosovo) şi Kutaisi (Georgia). 

Miercuri, acţiunile Wizz înregistrau un avans de 1,4%.

AGERPRES