Gestionarea productiei pe faze de operatie si un control al costurilor pe produs au fost alte motive care au stat la baza optiunii pentru o solutie IT integrata.
Ca furnizor al acestei solutii a fost aleasa compania WizRom Software, care a implementat la VITROMETAN o solutie EMS (Enterprise Management System) de ultima ora, complet integrata, care controleaza la nivel central resursele, forta de munca si logistica. „Unul dintre factorii cei mai importanti in selectarea aplicatiei WizRom EMS a fost experienta si numele firmei WizRom. Numarul ridicat de implementari si pozitia solida pe piata ERP (Enterprise Resource Planning) din Romania au dus la aceasta alegere, iar timpul a demonstrat ca am facut un pariu castigator,” subliniaza Domnul Ciorneschi.

VITROMETAN este o societate comerciala cu capital majoritar german care produce si comercializeaza inca din 1922 articole din sticla si cristal superior prelucrate manual. Articolele realizate la VITROMETAN sunt distribuite pe intreaga piata mondiala, principalele tari de destinatie fiind Germania, SUA, Japonia, Anglia, Franta, Belgia si Italia. Implementarea solutiei WizRom EMS a durat noua luni si a fost rezultatul unui veritabil efort de echipa, ce a implicat specialistii celor doua companii. „Principalul avantaj al acestei solutii este controlul. Acum managementul de la orice nivel poate lua decizii bazate pe date exacte si in timp real, iar interventiile se dovedesc de succes”, remarca Domnul Ciorneschi.

Firma WizRom a fost creata in 1992 ca reprezentanta pentru Romania si Europa de Est a unor companii de software internationale ca WizSoft Inc, Eshbel Technologies si Retalix. Firma a implementat solutii in peste 1.000 de locatii (clienti), licentele sale avand in jur de 10.000 de utilizatori. „Cu toate ca in momentul de fata suntem multumiti de aplicatia oferita, suntem constienti ca cerintele noastre vor cunoaste modificari in timp, iar cu ajutorul specialistilor de la WizRom aceste cerinte vor fi indeplinite”, adauga Domnul Ioan Ciorneschi.