Silviu Tănase are 29 de ani şi şi-a dorit să-şi fructifice pasiunea pentru jocurile de tip puzzle prin demararea unei afaceri. Ceea ce a şi făcut. În iarna anului 2014, a auzit pentru prima dată de acest tip de distracţie şi, împreună cu nişte prieteni, şi-a spus că vrea să încerce.

De la început i s-a părut o oportunitate, deoarece în Bucureşti sunt foatre mulţi corporatişti, care muncesc mult şi care au nevoie de distracţie. În primăvară, Silviu și asociaţii săi – Elena Năstase (26 de ani) şi Adrian Roşu (46 de ani) – au începtut să caute locuri în care să amenjeze camera pentru evadare. Investiţia iniţială a fost de 4.500 de euro, dar investiţia totală a ajuns la 7.000 de euro. În vara anului 2015, cei trei au deschis Complete Escape de care se ocupă în timpul liber, deoarece Silviu şi Elena lucrează full-time pe posturi de ingineri în telecomunicaţii.

Ce trebuie să faci ? Jocul presupune evadarea dintr-o cameră cu o anumită temă, în care tu te transpui în rolul unui personaj şi încerci, ajutat de echipă, să elucidezi misterele şi să rezolvi fiecare puzzle. “Ai timp 60 de minute. Totul este alert şi antrenant, încât nu știi când trece timpul. În cazul în care te-ai blocat la un puzzle, poţi apela la <> şi noi îţi vom da un indiciu pentru a merge mai departe. Nu uita, însă, că indiciile sunt limitate”, explică Silviu.

Mai citeşte şi Tinerii care fac business din jocurile de evadare

Tânărul antreprenor spune că are două camere pentru evadare. “The Maze “ este o cameră unde în interior se găseşte un labirint real din care trebuie sa evadezi, să rezolvi misterele şi să găseşti drumul corect. Cealaltă cameră, “Upside Down”, este o cameră inversă – cu alte cuvinte stai pe tavan. Senzația este unică. Pentru o astfel de distracţie preţurile pornesc de la 22,5 de lei pentru o persoană.