Vremea se strică rău! Avertisment dur de la ANM: Cod galben de ceaţă densă în aceste judeţe

Cei de ANM anunță o schimbare în rău a vremii, meteorologii emițând, în această dimineaţă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabile în cinci judeţe din țară. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 09:30, ceaţa va persista în mai multe localităţi şi zone din judeţele Harghita, Constanţa, Tulcea, Cluj şi Iaşi.

Mai precis, până la ora 9:30, în judeţul Harghita (Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaş, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârţa, Siculeni, Mihăileni, Tomeşti, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dăneşti, Subcetate, Mădăraş, Tuşnad, Sântimbru, Voşlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu) se va semnala local ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, codul galben rămâne în vigoare până la ora 09:00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Cluj (zona joasă) şi Iaşi, în localităţile: Iaşi, Tomeşti, Holboca, Ciurea, Răducăneni, Miroslava, Leţcani, Popricani, Costuleni, Comarna, Valea Lupului, Schitu Duca, Ungheni, Prisăcani, Victoria, Probota, Ţigănăşi, Rediu, Horleşti, Bârnova, Golăieşti, Movileni, Gorban, Aroneanu, Ţuţora, Moşna şi Roşcani.

Vremea se strică rău! Avertisment dur de la ANM: Cod galben de ceaţă densă în aceste judeţe

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Cei de la ANM au spus că vremea se va răci în perioada imediat următoare. Săptămâna a început cu o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, însă potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, în cursul zilei de astăzi, temperaturile din termometre vor fi în scădere în majoritatea zonelor țării, astfel că se vor apropia de normalul perioadei.

Meteorologii au anunțat că vremea se va răci în toată țara, astfel că temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru data din calendar. Maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, în timp ce minimele se vor situa între 1 și 8 grade. Pe timpul zilei, la nivelul țării vremea va fi schimbătoare, va mai putea ploua slab, iar după lăsarea serii, ploile își vor face apariția și în zona Transilvaniei.

Vremea se strică rău! Avertisment dur de la ANM: Cod galben de ceaţă densă în aceste judeţe

În Capitală, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar dimineața și seara poate să apară ceața. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 14 și 15 grade, în timp ce minima nu va depăși 6 grade. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult senin, astfel că nu vor fi șanse de precipitații.

La munte, până pe 9 noiembrie, vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6…10 grade şi minime pozitive spre 2-3 grade în cea mai mare parte a zonei montane.

Din 10 noiembrie însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1-6 grade, ziua şi sub pragul de îngheţ, noaptea, cele mai scăzute valori fiind de aşteptat spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Vremea se strică rău! Avertisment dur de la ANM: Cod galben de ceaţă densă în aceste judeţe