Vremea se schimbă radical. Prognoza ANM pentru luna noiembrie. Avertismentul meteorologilor

Vremea se schimbă radical. Prognoza ANM pentru luna noiembrie. Avertismentul meteorologilor indică că pentru săptămânile ce vin temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. Ploile nu își vor face simțită foarte tare prezența, probabilitatea de precipitații fiind scăzută. Excepție vor fi zonele centrale și nord-estice.

Astfel, în săptămâna 2 – 9 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile sud-vestice și nordice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile centrale și nord-estice, unde local cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În următoarea săptămâna, cea din 9 în 16 noiembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea se schimbă radical. Prognoza ANM pentru luna noiembrie. Avertismentul meteorologilor

De la jumătatea lunii, adică în săptămâna 16 – 23 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar, pe întreg teritoriul României.

În ultima parte a lunii, mai exact în săptămâna 23 – 30 noiembrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, în regiunile sudice.

Pentru astăzi, 3 noiembrie, cerul va fi variabil. Izolat, se vor înregistra averse sub formă de ploaie, iar în prima parte a zilei, în regiunile sudice se poate semnala ceață. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a zilei, valorile din termometre fiind normale pentru acest început de lună, au anunțat cei de la ANM. Vremea va fi caldă în regiunile de vest și sud-vest și normală termic în rest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate. În prima parte a zilei se vor semnala averse în jumătatea nordică a țării și izolat în restul regiunilor.

Vremea se schimbă radical. Prognoza ANM pentru luna noiembrie. Avertismentul meteorologilor