Prognoza meteo martie 2024. Temperaturi ridicate pe tot teritoriul României

Prognoza meteo martie 2024. Potrivit specialiștilor în meteorologie, temperaturile vor depăși media obișnuită pe parcursul întregii luni martie. Această prognoză a fost făcută publică vineri, 1 martie. Iată care sunt concluziile specialiștilor.

Cum va fi vremea în săptămâna 4-11 martie 2024

Se prognozează că temperaturile vor înregistra valori peste medie pentru această perioadă în întreaga Românie.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, se așteaptă să fie deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, cu accent pe nordul Carpaților Orientali. Totodată, în restul țării se vor situa în general în apropierea mediilor normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11-18 martie 2024

Valorile termice vor înregistra o tendință de creștere față de media obișnuită pentru acest moment al anului, pe întreg teritoriul României.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor menține în apropierea mediei normale pentru această perioadă, acoperind toate regiunile țării.

1 Martie, mărțișor, flori
1 Martie / SURSA FOTO: Dreamstime

Cum va fi vremea în săptămâna 18-25 martie 2024

Valorile termice se vor ridica peste nivelul obișnuit pentru această perioadă în toate colțurile țării.

În ceea ce privește precipitațiile, se prognozează că vor oscila în apropierea mediei normale pentru această perioadă. Acest lucru va fi valabil pentru toate zonele teritoriului național.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie-1 aprilie 2024

Se preconizează că temperaturile vor depăși normele pentru această săptămână în toate regiunile României.

Cu privire la cantitățile de precipitații, estimările indică că vor fi în general în apropierea mediei obișnuite pentru acest interval, acoperind toate zonele țării.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit mai multe informații

Începutul lunii martie va fi marcat de temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru acest debut de primăvară. Se preconizează că pe tot teritoriul României, valorile termice vor depăși mediile specifice pentru această perioadă.

Conform informațiilor furnizate de Elena Mateescu, cantitățile de precipitații se vor menține în general în apropierea mediilor normale.

„Deși valorile termice vor mai pierde câteva grade, vremea se va menține mai caldă față de normalul perioadei în primele zile din luna martie. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor și va ploua local în regiunile sud-vestice.

La altitudini mari vor fi precipitaţii mixte, iar dimineaţa şi noaptea în est şi sud-est pe alocuri va fi ceaţã. Vântul va sufla cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse, cu viteze mai mici, şi în sudul şi nord-estul teritoriului.

Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa, însă fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM.