ANM anunță temperaturi ridicate pentru începutul lui Martie

Directorul general al ANM (Administrația Națională de Meteorologie), Elena Mateescu, a subliniat că începutul lunii martie vine cu condiții meteorologice mai calde decât în mod obișnuit. Astfel, se estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 19°C mâine.

Potrivit directorului ANM, ziua de sâmbătă aduce temperaturi de până la 18°C, duminică vor fi între 8 şi 18°C și chiar și săptămâna viitoare cel puțin în prima jumătate vorbim de valori care caracterizează în general o vreme mai caldă, pentru că maximele vor varia de la o zi la alta, cu un ecart nesemnificativ 9-19°.

„De la mijlocul săptămânii, începând de joi, este posibil să consemnăm, mai ales în Moldova, o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, dar acestea se apropie de normalul datei din calendar, pentru că maximele vor fi cuprinse, în general, între 7 până la 10 grade”, a spus Elena Mateescu.

În Meridionali vor fi precipitații mixte

În Bucureşti va fi vreme caldă cu 14-15°C. Directorul ANM a declarat că precipitațiile vor fi prezente în special în Banat, în Muntenia, în Oltenia, în Transilvania și în Crișana. Ea a spus că vor fi cantități moderate, de cel mult 10-15 litri pe metru pătrat.

De asemenea, a adăugat că în zona Carpaților Meridionali, la altitudini mai mari, se vor semnala precipitații mixte. Acestea vor fi și asociate cu rafale de vânt de 70-80 km/h. În restul zonelor se vor înregistra rafale de vânt de 45-55 km/h, mai ales pe parcursul nopții și zilei de mâine.

Vremea în următoarele trei săptămâni

În săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Asta este valabil pentru toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări. Dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice. Prognoza este valabila pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.