Dmitri Medvedev anunță faptul că existența Ucrainei independente va provoca un conflict permanent

Dmitri Medvedev, a transmis, prin intermediul platformei Telegram, faptul că, existența Ucrainei reprezintă un pericol mortal pentru ucraineni.

Potrivit lui, acest lucru este valabil indiferent de conducerea acesteia. El susține că un stat independent în teritoriile istorice rusești ar putea deveni un pretext pentru conflicte militare permanente.

„Existența Ucrainei este un pericol de moarte pentru ucraineni. Și am în vedere nu doar statul actual, regimul politic de tip Bandera. Mă refer la orice, absolut orice Ucraină.

De ce? Existența unui stat independent pe teritoriile istorice rusești va fi acum un pretext permanent pentru reluarea acțiunilor de luptă”, a scris politicianul rus.

dmitri medvedev vladimir putin
SURSA FOTO: Dreamstime

Ucraina, formațiune canceroasă fără posibilitate de legitimare

Dmitri Medvedev a afirmat că oricine ar prelua controlul asupra noii formațiuni numite Ucraina nu ar aduce legitimitate guvernării sale.

El a sugerat că probabilitatea unui nou conflict va rămâne constantă în mod indefinit. Indiferent de documentele privind securitatea, semnate de Occident cu regimul de la Kiev, conform lui Medvedev, există o șansă de 100% pentru izbucnirea unui nou conflict.

Nici integrarea Ucrainei în UE, nici aderarea la NATO nu ar împiedica acest scenariu, potrivit afirmațiilor sale. Medvedev a subliniat că această situație ar putea persista chiar și peste cincizeci de ani.

„Oricine ar fi la cârma noii formațiuni canceroase sub numele de Ucraina nu va adăuga legitimitate guvernării sale (…)

Și, prin urmare, probabilitatea unei noi confruntări se va menține la nesfârșit. Practic întotdeauna. Mai mult decât atât, există o probabilitate de 100% pentru un nou conflict, indiferent de documentele privind securitatea pe care le-ar semna Occidentul cu regimul marionetă de la Kiev.

Nici asocierea Ucrainei la UE, nici măcar intrarea acestei țări artificiale în NATO nu vor împiedica acest lucru. Acest lucru s-ar putea întâmpla și peste zece, și peste cincizeci de ani”, a scris el.

Dmitri Medvedev, Rusia
SURSA FOTO: Dreamstime

Ucraina este „fatală” pentru locuitorii săi

Prin urmare, conform opiniei exprimate de Dmitri Medvedev, simpla existență a Ucrainei este un pericol mortal pentru cetățenii statului. Medvedev face apel la pragmatismul ucrainenilor, transmițându-le că aleg „între moarte și viață”.

„Până la urmă ei sunt oameni practici. Oricât de mult ar dori ei acum moartea rușilor. Oricât de mult ar urî ei conducerea Rusiei. Oricât ar tinde spre mitica Uniune Europeană și NATO.

Alegând între moarte și viață, majoritatea ucrainenilor (bine, poate numai cu excepția unui număr minim de naționaliști înghețați) va alege în cele din urmă viața.

Vor înțelege că viața într-un stat mare comun, care acum nu le place prea tare, este mai bună decât moartea”, a transmis Medvedev.