Obosiți și stresați de măsurile privind izolarea și distanțarea socială, adoptate în timpul stării de urgență, mulți români și-au făcut deja rezervări în spațiile de cazare de la mare sau de la munte.

Cel puțin așa anunță reprentanții HORECA, ei anunțând cu grad surprinzător de mare în ceea ce privește ocupare locurilor de cazare, după data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

Guvernul ar putea să le dea însă planurile peste cap și unora și celorlalți.

”E prematur să facem anunțul”

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că deplasările în afara localităților vor fi permise doar în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.

”Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite.

În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii. Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități.

Asta va depinde de evoluția epidemiologică”, a declarat Ludovic Orban.

Spații de tratare a pacienților

În același timp, el a anunțat că Guvernul nu este de acord cu tratarea la domiciliu a bolnavilor de COVID-19 și că, în consecință, autoritățile amenajează spații de tratare.

”Spații pentru tratare la domiciliu. Urmărim ce se întâmplă și în alte țări. Persoanele tratate și-au infectat membrii familiei.

Se mai amenajează spații de tratare, la Tg Mureș, la Cluj, la Arad. Încercăm să creăm spații, astfel încât să evităm tratarea la domiciliu.

Nu e de dorit acest lucru. Vom evita cât mai mult posibil tratărea la domiciuliu a românilor”, a explicat Ludovic Orban.